Jaap van Deurzen

SPREKER /  MEDIATRAINER /  DAGVOORZITTER.

SEKS & VOORLICHTING

nov 20, 2022

Seksuele voorlichting op scholen, het blijft een gebed zonder einde. Jongeren geven de sekslessen een schamele 5.8. Dat blijkt uit een groot onderzoek van een trits ter zake kundige organisaties. Het klassikale verhaal over de bloemetjes en de bijtjes gaat vooral over hoe seks technisch werkt en wat de potentiële gevaren ervan zijn, zoals overdraagbare ziektes. Dat een potje vrij worstelen ook gewoon heel prettig kan zijn, komt volgens de experts te weinig aan bod. De boodschap is ook verwarrend: ‘Seks is leuk maar doe het vooral niet, want oh, oh, oh!’

Scholen en ouders koesteren het liefst zo lang mogelijk de onschuld van hun kinderen. ‘Ach kind, seks, waar begin je aan, je hebt nog een heel leven voor je.’ Natuurlijk is het nogal wat om op woensdagmiddag met kindlief even de Kamasutra door te bladeren. Het Indiase leerboek over de seksuele handelingen is vrij expliciet: ‘Kijk lieverd, dit is papa’s favoriet, het reverse cowgirl-standje, de man gaat plat op z’n rug liggen en de vrouw……’Ho maar!’ gilt mams opeens hysterisch vanuit de keuken! ‘Kan ik de Italiaanse kroonluchter dan nog wél even laten zien?’ probeert paps verhit. ‘Nee, viespeuk, en ook ‘De oester’ niet. Kappen nou!’ 

Volgens specialist seksuele opvoeding Belle Barbé zouden kinderen er veel meer baat bij hebben om iets te leren over de wensen en grenzen op seksueel gebied. De hoop is dat ze er dan ook de lol van gaan inzien. Dat het met die grenzen niet best gesteld is blijkt uit het schokkende feit dat een derde van de meisjes met seksueel overschrijdend gedrag te maken krijgt.

Dus ik zeg, zou het niet beter zijn om helemaal te stoppen met dat gehannes? Seks is geen heilig moeten. Ik denk bijvoorbeeld aan het verhaal over de maagdelijke geboorte van Jezus Christus. Daar ging geen vrijpartij aan vooraf. Maria werd bezwangerd door de Heilige Geest. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat verhaal nooit heb begrepen. Mijn seksuele voorlichting bestond vroeger uit krijttekeningen van grotesk uitvergrote mannelijke geslachtsdelen op de muren van de melkfabriek. De man werd geacht daar iets mee te doen. Wat, wist ik als jong jochie zelf ook niet.

Eén ding weet ik wel: Maria’s echtgenoot Josef was geen wandelende tak! Want dat is zo’n insect dat zich inderdaad met parthenogese bezighoudt, oftewel maagdelijke voortplanting. Ook bladluizen en goudvissen regelen zo hun nageslacht. ‘De Heer heeft rare kostgangers als het op de voortplanting aankomt,’ schrijft bioloog Noor Fiers. 

Er zijn nogal wat variaties op het aloude gebod: ‘Gaat heen en vermenigvuldigt u!’ Bij maagdelijke voortplanting leggen vrouwtjes spontaan eieren, zonder dat daar een mannetje bij komt kijken. De onbevruchte eitjes ontwikkelen zich vervolgens tot een foetus. Hoe makkelijk wil je het hebben? Je hebt geen gelazer met Tinder. Er komt geen geweld aan te pas en het scheelt een hoop geklier aan je lijf. Oké, de nakomelingen moeten wél accepteren dat ze alleen het genetisch materiaal van moeder meekrijgen. Maar daar heb ik nog nooit een goudvis over horen klagen. 

Seks op afstand is misschien nóg een betere optie, want ook dat bestaat. Neem bijvoorbeeld de papiernautilus. Dat is een octopus die voorkomt in de Middellandse Zee. Die wil geen polonaise aan zijn lijf met een woest wijf. Als hij wil paren schiet hij gewoon zijn penis weg. Al zwemmend komt dat orgaan bij het vrouwtje terecht en nestelt zich in haar vagina, waar het sperma wordt gedoneerd. De penis heeft geen retourtje dus blijft gewoon in haar lichaam zitten. Bij de mannelijke nautilus groeit elk jaar weer een nieuwe wegwerp penis aan. Hij kan het trucje tot in het oneindige herhalen! Het vrouwtje komt er wel bekaaid vanaf, want zij heeft maar één keer seks in haar leven en dan ook nog eens op afstand. Gezellig is anders. 

Een wegwerppenis! Wat een schitterende vondst! Het maakt in één klap alle dickpics overbodig. Elke vunzige voetbalbobo kan zijn Willie in vetvrije folie wikkelen en gewoon met Post.nl versturen. Vervolgens leunt hij achterover en opent een beugelfles bier. Op een begeleidend briefje schrijft hij: ‘Zo pop, leef je uit!! Wat een beauty, hè? Over een week heb ik weer een nieuwe voor je! 

Geile groetjes van Marc.

JAAP VAN DEURZEN

De Donatieknop: Ter learing ende vermaeck. Met hartelijke dank voor alle bijdragen van de afgelopen weken. Ik vind dat zo aardig!! 

NL80 BUNQ 2074 4964 00 of: Klik dan hier!