Jaap van Deurzen

SPREKER /  MEDIATRAINER /  DAGVOORZITTER.

TINDER & TREURNIS

sep 25, 2022

TEEVEN.

Twee jolige Heeren van driemaal zeven, vragen twee flinke Teeven om over de kermis te zweven. Dus Teeven, lief en net, zendt brieven met portret, met No. 3404 er op gezet, aan Bureau van dit Blad.

Heerlijk hè, zo’n contactadvertentie oude stijl? Die boeven willen met een paar rondborstige meiden naar de kermis om te zoenen! Wel eerst even een foto graag.

Of deze: 

R.K.. jongem., 38 j. vakman., zoekt kennism. m. R.K. jonged. of wed. 1 of 2 kind. g. bezw. Lft. 33-40 omg. R’daal om na wederz. goedvinden huw. aan te gaan. Br. m. foto worden op eerew. teruggez. No 2374

Het is vanwege de hoge advertentiekosten even puzzelen met al die afkortingen, maar de aanstaande bruid kan wel een vakman uit Roosendaal aan de haak slaan. Dat is wel zo handig voor alle klussen thuis. Wat een lieverd, hè? Na wederzijds goedvinden het huwelijk aangaan? Had hij wat anders verwacht dan wederzijdse acceptatie? Een knal op haar bolus of zo met een knuppel? Om haar daarna met die eeltige arbeidersjatten zijn grot in te slepen? Nee, zo zijn we niet getrouwd.

Hoe anders gaat het nu! TINDER, de meest populaire datingssite ter wereld bestaat deze maand alweer tien jaar. Op deze digitale vleesmarkt wordt met een vegende vingerbeweging het lot van een mogelijke scharrel pijlsnel bepaald. Afgaande op de foto op de site kun je een veeg naar rechts geven. Dat levert een LIKE op en biedt hoop. Misschien wordt er daarna wel een fysieke afspraak gemaakt. Wie weet slaat er een vonk over uit de ‘tondeldoos’? Met een veeg naar links wordt het een NOPE en mag de aspirant-minnaar weer solo naar ‘Married at First Sight’ gaan kijken. Vrouwen blijken langer te doen over hun keuze dan mannen. Sommige hitsige malloten liken al als ze een paar bolle borsten zien. 

De deelnemers aan de Tinder-app hebben een heel bizar jargon ontwikkeld. Zo krijgen sommigen te maken met het fenomeen: Catfishing. Dat gebeurt als je contact hebt met iemand die zichzelf een valse identiteit heeft aangemeten. Hij of zij gebruikt de profielfoto van een ander. Ze hopen, dat als puntje bij paaltje komt, het uiterlijk voor de ‘potentiële partner’ niet doorslaggevend is. Je hebt de boel natuurlijk grandioos belazerd maar met een kop als een kalf kun je misschien wel lekker kunstfluiten. Je hebt geen idee hoe een koe een haas vangt. Bij catfishing worden ook opgepimpte profielfoto’s ingezet. Je ziet dan bijvoorbeeld een man met een weelderige haardos, maar in het echt kan hij nog geen drie sliertjes over zijn schedel trekken. Hij heeft wél een zacht karakter. Het kale knuffelbeertje eet veel vis en zorgt voor zijn zieke moedertje. Dat is ook wat waard. 

Het wordt minder leuk als je het slachtoffer wordt van ‘ghosting’ of ‘zombeing’. Mijn god, dit lijkt wel een horrorverhaal. Bij ghosting verdwijnt degene met wie je wellustig aan het daten bent plotseling in één klap uit je leven. Foetsie! Weg! Pleite! Bij ‘zombeing’ wordt het nog pijnlijker. De partner heeft je eerst meedogenloos ‘geghost’ maar klopt na een tijdje weer gezellig aan. Ze hebben spijt, vervelen zich rot of ‘hebben moeite met kiezen’. Ja, ammehoela. Ben je net over de pijnlijke break heen komt zo’n zombie doodleuk weer uit het zwerk zakken. Roep dan maar heel snel: ‘Opzouten, idioot!’ Want dat is volgens datingexperts de enige remedie. Je kunt er namelijk gif op innemen dat het later nog een keer zal gebeuren.

Pas ook op voor Phubbing. Dat is een samentrekking van ‘snubbing’ en ‘phone’. Neem wel altijd je mobieltje mee tijdens een afspraakje, want stel je voor dat je date naar mottenballen meurt. Doe dan net alsof je dringend wordt gebeld en neem daarna als een hazewindhond de benen. Je kunt ook zelf het slachtoffer worden van phubbing als de persoon tegenover je de interesse verliest en meer bezig is met het mobieltje dan met jou. Pfff, wat een gedoe!

Hoe duidelijk en overzichtelijk was het vroeger: ‘Nog niet zo heel oude man (wed) z.k.m. nog niet zo heel oude vr. (rond de 60 b.v.) die om zijn grapjes lacht en het vrijwel altijd met hem eens is. Niet wandelen, reizen. Geen natuur, musea, theater, etc. ‘                     

JAAP VAN DEURZEN 

*Ik wil alle dertien donateurs, die mij vorige week wilden inspireren tot méér van dit soort flauwekul, hartelijk danken voor hun bijdrage. Ik vind dat zo’n mooie erkenning! Iemand maakte 1 euro over en schreef: ‘Ik heb een uitkering, zie het daarom als een blijk van waardering.’ Dat is zó lief! Groot of klein, alles is fijn.

 NL80 BUNQ 2074 4964 00 of: Klik dan hier!