Jaap van Deurzen

SPREKER /  MEDIATRAINER /  DAGVOORZITTER.

Toekomst & Droom

sep 5, 2021

Maakt u zich ook zo’n zorgen over de toekomst van uw kinderen of eventuele kleinkinderen? Zelfs ík, als geboren ‘positivo’ krijg er nachtmerries van. Zo beland ik in een van mijn angstdromen in het jaar 2027. Het demissionaire kabinet Rutte is na drie catastrofaal verlopen verkiezingen het zesde jaar ingegaan van de formatie. De Belgen rollen snikkend over de grond van het lachen, ze zijn van dat vervloekte record ‘formeren’ af.  

Wopke Hoekstra is na de gemene martelmoord op Pieter Omtzigt aan zijn achttienjarige gevangenisstraf begonnen, waarvan vijftien jaar voorwaardelijk. ‘Pietjes Tegellichters Partij’ (PTP) is na zijn dood met 26 zetels de grootste geworden. Geen politicus durft het aan om met de radicale betweters in zee te gaan. 

Rutte heeft sorry gezegd, maar geen mens weet waarom. Die zin ligt al jaren op zijn lippen bestorven en is volstrekt betekenisloos. De laatste gedupeerden van de ‘toeslagenaffaire’ hebben alsnog een gedeelte van hun geld ontvangen.  

Sigrid Kaag zit in het gips na een vermeende doorbraak in de formatieonderhandelingen. ChristenUnie voorman Gert-Jan Segers heeft blijmoedig aangekondigd om de pil van Drion in het basispakket op te nemen. Maar óók Sigi heeft gedroomd. Ze is slaapwandelend met een glas bubbels in de hand met pumps op tafel gesprongen en is er weer even snel vanaf gelazerd. Het Kaagdier ligt nu met twee gebroken benen in haar mand.  

De mannenbroeders in de Biblebelt hebben preventief gedreigd om Segers’ huis om te bouwen tot een corona-teststraat als hij maar een duimbreed aan haar toegeeft. Terugdenkend aan Urk weten we wat de refo’s doen met teststraten. Daar gaat de fik in. Het hoger beroep is gestart tegen ex-minister H. de Jonge vanwege wanbestuur bij de Formule 1 in Zandvoort in 2021 waarbij 30.000 mensen een besmetting opliepen. Prins Bernhard Bril is getuige à decharge.

Lillianne Ploumen en Jesse Klaver zijn getrouwd. Zij hebben elkaar een nieuwe eikeltjespyjama cadeau gedaan. De twee willen een dyslectisch, homofiel, Afghaans jongetje met een hazenlip adopteren. Het manneke wil op termijn een meisje worden. De Jessias heeft beloofd de operatie te zullen betalen. 

Lilian Marijnissen is eindelijk uit de kast gekomen en vormt nu een stel met boerenbeul Caroline van der Plas. Ze hebben aangekondigd in het wit te willen trouwen op een tractor. Daarmee forceren ze op een zondag de deur van de Dorpskerk van Staphorst, en rijden tijdens de dienst doodleuk naar binnen. Het idee komt van Lilly, die nog steeds een flinke hoeveelheid, van Jan geërfd, maoïstisch bloed door haar aderen heeft stromen.  

Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven heeft een manier gevonden om de krankzinnige achterstanden in het onderwijs weg te werken. Inmiddels staan we qua kennispeil onder Malawi. Ze heeft een geheim, revolutionair wapen uit de kast getrokken en pleit ervoor om het ‘Aap, Noot, Mies’ weer in te voeren. Ze zegt daar zelf veel baat bij te hebben gehad, hoewel daar geen bewijs voor is. Ze staat open voor eventuele eigentijdse aanpassingen en noemt als voorbeeld: ‘Aap, Noot, Milieu.’ Kinderen van jongs af aan kennis bijbrengen over het klimaat kan geen kwaad. De Noord-en Zuidpool zijn als fondantjes aan het smelten. Het waterpeil van de oceanen stijgt met de dag. De golven likken aan de top van de net gerenoveerde Afsluitdijk. Daar kunnen ze weer van voren af aan beginnen met ophogen.    

In de bejaardenbunker ‘Ozongloren’ in Friesland geeft Hans Wiegel, als potentieel slachtoffer van een overstroming, zijn goedkeuring aan het plan. Het hoogbejaarde orakel van Diever zit nu de hele dag half kinds het ‘Aap Noot Milieu’ op te dreunen in de grote eetzaal. Op zich is daar niks mis mee, ware het niet dat hij constant blijft steken bij ‘lam’. Een rechter heeft bepaald dat er tussen drie uur ‘s middags en zeven uur ’s avonds een stuk sellotape over zijn mond mag worden geplakt, met gaatjes erin om te ademen. Daarna mag hij een sigaar roken.

PVV’er en dierenvriend Dion Graus wordt op heterdaad betrapt als hij zijn persoonlijke bewaker aanspoort om een loops poedelteefje te dekken. Blonde Mozart is not amused en wipt hem uit zijn partij, maar Graus behoudt zijn Kamerzetel. Zijn eenmansfractie gaat verder onder de naam: “Honden Hebben ook Recht op Seks.” (HHRS) Ik word gillend wakker.      

JAAP VAN DEURZEN